برای کسب رتبه در گوگل باید چکار کنیم؟
گوگل بعنوان یک موتور جستجو، نه تنها محبوبترین موتور جستجوی دنیا و همینطور ایران است بلکه نزدیک به 2 هزار میلیارد دلار (2 تریلیون دلار) آمریکا بصورت سالانه برای کسبوکارهای مختلف توسط پلتفرم (های) بزرگش گردش اقتصادی تولید میکند. این حجم از بزرگی اقتصاد را هیچ شرکتی در دنیا ندارد و گوگل بزرگترین کسبوکار در دسترس ما برای تولید چنین اقتصادی در اینترنت است. ارزش بازار بزرگ گوگل بر هیچ کسی پوشیده نیست و بیشتر از 70 درصد این اقتصاد توسط در جستجوی گوگل ساخته میشود.
حضور در صفحه نتایج جستجو؛ چرا و چگونه؟
نتایج صفحه جستجوی گوگل تقریبا شامل هر چیزی میشود، از صفحه توئیتر و فیسوبک گرفته تا پیج اینستاگرام و پروفایل لینکدین، اما مهمترین این نتایج قطعا وبسایتها و ویدیوهای ما هستند. حضور وبسایت شما در صفحه نتایج جستجو Search Engine Result Page یا به اختصار SERP میتواند برای بیزنستان انقلاب مالی ایجاد کند.
به فرایند بزرگ، گاهی زمانبر و پرهزینه و البته گاهی ساده، کوتاه و کمهزینه اما اصولی که باعث میشود یک وبسایت به صفحه نتایج جستجو راه پیدا کند، بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستجو Search Engine Optimization یا به اختصار SEO گفته میشود. سرنامه SEO که در ایران بجای اس-ای-او با لفظ سِئو شناخته میشود بجز وبسایت، بهینهسازی هر چیزی برای حضور در نتایج جستجو را پوشش میدهد ولی منظور از سئو بیشتر اوقات بهینهسازی وبسایت است.
حضور وبسایت یا فروشگاه اینترنتی شما در صفحه نتایج جستجو یعنی حضور در صفحهای که روزانه بیشتر از 5 میلیارد بار بازدید میشود و در آن جستجو صورت میگیرد. نیمی از کل کاربران اینترنت اولین صفحهای که در ابتدای وبگردی روزانهشان با آن مواجه میشوند همین صفحه نتایج جستجو است.
حضور هر وبسایتی در صفحه نتایج جستجو یعنی دستیابی به بازدیدکننده، مخاطب، سرنخ Lead و همینطور مشتری. اگر دوست دارید کسبوکار شما در صفحه نتایج جستجو خدماتش را به کاربران و مشتریان هدفمندتان معرفی کند، باید وبسایتتان سئو شود. بنابراین اینجا قرار است نه تنها در آموزش سئو بشما کمک شود بلکه قرار است مسیر رسیدن به صفحه اول نتایج جستجو برای بیزنس شما هم آسانتر شود.
بهینه سازی سایت برای گوگل؛ از کجا شروع کنیم؟
گوگل بعنوان بزرگترین موتور جستجو، اصلا دوست ندارد “وبسایتهای کمکیفیت” و “فاقد اعتبار” را در صفحه نتایج جستجو نمایش دهد، بنابراین با دقت به واژه مهمی که بیان شد میتوانیم درک کنیم چرا کیفیت وبسایت و اعتبار آن برای گوگل مهم است. گوگل به تجربه کاربرانش اهمیت زیادی میدهد.
گوگل دوست دارد تجربه جستجوی فوقالعادهای را برای کاربران فراهم کند، تنها راهی که گوگل میتواند همچنان برای کاربران محبوب و کاربردی باقی بماند اینست که فاکتورهای سختگیرانهای را برای حضور در صفحه نتایج جستجو تنظیم کند و با الگوریتمهای حساس و همیشه در حال آپدیت خودش وبسایت ها را تجزیه و تحلیل کرده و به آنها رتبه و رنک بدهد.
چالش کسب رتبه در گوگل زمانی سخت میشود که بدانیم گوگل بهیچ شکلی تکنیکهای کسب رتبه را بیان نکرده و تنها اعلام کرده که “وبسایت باید به نیاز کاربران پاسخ بدهد”، بنابراین وقتی ما آمار درستی از رفتار کاربران با وبسایت خودمان داشته باشیم میتوانیم به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنیم.
لیست “وبسایتهای صفحه اول گوگل” همگی بصورت مشترک ویژگیهایی دارند که کم یا زیاد آن گاهی اوقات میتواند رنک و جایگاه سایت را تغییر دهد. کیفیت محتوا، رفع نیاز کاربر، پاسخدهی و همراستایی با جستجوی کاربر، سرعت و عملکرد اجرایی روان و بدون برفک، ارائه ارزش و همینطور مفیدبودن وبسایت میتواند باعث شود که کاربر پس از کلیک روی سایت در بین نتایج گوگل و ورود به وبسایت، آن را ترک نکند.
عدم ترکشدن وبسایت توسط کاربر، یکی از بزرگترین نشانههای مفیدبودن آن بین نتایج جستجو برای گوگل است و گوگل دوست دارد کاربران در همان سایت بمانند، برای رسیدن به جایگاه یک وبسایت که کاربران آن را ترک نمیکنند شما باید سعی کنید تقریبا از همه وبسایتهای فعلی و نیمه پایین صفحه اول بهتر باشید تا در بالای صفحه نتایج قرار بگیرید.
وبسایت شما در صدر نتایج گوگل؛ کسب آسان جایگاه اول
کسب رنک 1 یا جایگاه اول گوگل، همیشه ثبات ندارد و معمولا در اختیار وبسایتهایی است که اعتماد، اعتبار و تخصص زیادی دارند. “برای کسب اعتماد گوگل باید اعتبار زیادی ایجاد کنید و برای افزایش اعتبار وبسایت تان، باید در زمینه کاری خودتان بهترین متخصص باشید.”
فعالیت متمرکز، تخصصی و همه جانبه فقط روی موضوع اصلی کسبوکار تان که به آن نیش مارکتینگ Niche Marketing هم گفته میشود کمکتان میکند گوگل شما را بعنوان متخصص فیلد و زمینه کاری خودتان در نظر میگیرد و این موضوع به رشد سایت و حضور بیشتر در نتایج بالای گوگل کمک میکند.
بنابراین شما باید مسیر خودتان را ابتدا با خلق ارزش شروع کنید، یکی از با ارزشترین محصولات هر وبسایت و کسبوکاری برای مخاطبین و مشتریانش، “محتوای دستاول و تازه” است که چیزهای جدیدی به آنها یاد میدهد و مشکلاتشان را برطرف میکند.
اگر میخواهید وبسایت شما ترافیک دریافت کند، شروع کنید به ساختن یک استراتژی هوشمندانه برای تولید محتوا و در فیلد کاری خودتان تمام پرسشهای کاربران را گردآوری کنید و به آنها پاسخ دهید. یک مجله راه اندازی کنید که به چالشهای کاربرانتان پاسخ داده است. این مسیر شروع سئو و موفقیت کسبوکار شما در گوگل است.