ابزار سرچ کنسول چیست؟
گوگل سرچ کنسول نام جدید ابزارهای وبمستران سابق گوگل موسوم به Google Webmaster Tools است که در راستای سیاستهای بازسازی ساختار شرکت گوگل و معرفی زیرمجموعههای آن، گوگل تلاش کرده که موتور جستجوی خود مفهوم “پلتفرم جستجو” را بسازد تا بشکل کاملی منظور خودش را به همه رسانده باشد.
در واقع گوگل وقتی شرکتی بعنوان مادر با نام آلفابت را معرفی میکند یعنی گوگل به تنهایی یک شرکت نیست بلکه یک شرکت تولید محصول است که یکی از محصولات آن پلتفرم جستجو موسوم به Search Platform است که مردم آنجا میتوانند جستجو کنند، پاسخ دریافت کنند و شرکتها و اشخاص دیگر که این نیازها را برطرف میکنند آنجا معرفی شوند.
این شرکتها و اشخاص که معمولا یک وبسایت دارند (یا چیزی که در نتایج جستجو دیده میشود مثل ویدیو، صفحات اجتماعی و…) با فرایندهای سئو به آنجا راه پیدا میکنند بهمین خاطر گوگل تصمیم گرفت یک راهنمای سئو کامل هم منتشر کند که استانداردهای موردنظرش را برای اولینبار در طول تاریخ شرکتش توضیح داده باشد و آنرا عموما اعلام کرده باشد؛ همان Google Search Engine Optimization (SEO) Starter Guide
پس ابزار سرچ کنسول گوگل الان دستگاهی تحلیلی (یک نرم افزار آنلاین) است که به اشخاص اجازه میدهد وضعیت سایت خودشان (یا پروژهشان) را تحت عنوان دارایی Property برای گوگل مشخص کنند، آنرا رصد کنند و همچنین خطاهایی که ممکن است با آن روبرو شوند را مشاهده و در راستای رفع آن و افزایش کیفیت دارائیشان تلاش کنند.
چرا به ابزار سرچ کنسول نیاز دارید؟
سوال اصلی اینست که بدون گوگل چه کنیم و اگر میخواهیم در گوگل باشیم آیا بدون سرچ کنسول میتوانیم در گوگل موفق شویم؟ بگذارید سرراست و بیپرده بشما بگوییم که چنین اتفاقی محال نیست اما دستِ کمی از محال هم ندارد. واقعا باید از ابزار سرچ کنسول استفاده کنید تا سایتی مطلوب بسازید که برای گوگل قابل اعتماد است و با نمایش تخصص و کمک به رفع نیاز مخاطبینِ گوگل (کاربران جستجوکننده) در راستای کسب اعتبار و نمایش به کاربران تلاش میکند.
سئو سایت را از کجا شروع کنیم؟
سادهترین تعریف اینست: ما برای چه کلماتی تصمیم داریم در نتایج باشیم؟ پرسیدن این سوال یک پاسخ سرراست دارد؛ حضور در بین نتایج جستجوی کلماتی که مشتریانِ ما آنها را برای جستجو در گوگل استفاده میکنند.
بنابراین باید برای بالاآمدن روی یک سری کلمات کلیدی یک سایت بسازیم! این مهندسی معکوس است. یعنی ما یک بازار را شناسایی کردهایم (جستجوی کلمات کلیدی: مثلا “خرید تلویزیون”) و سپس میخواهیم سایتی داشته باشیم که برای آن رتبه کسب میکنیم.
حال باید ببینیم چقدر شانس برندهشدن (کسب رتبه کوتاهمدت در نتایج آن کلمه کلیدی) داریم و آیا این کلمه کلیدی میتواند کلمه کلیدی ایدهآل ما باشد؟ (یعنی خریدار آن را جستجو میکند یا کاربر عادی)
سپس سایتی میسازیم که برای این کلمات کلیدی ساختهشده و با تولید محتوا و کسب اعتبار از سراسر اینترنت میتواند تخصص خودش را نشان دهد و شانس زیادی برای کسب رنک و رتبه دارد. این فرایند یک فرایند جاری و مستمر است که باعث دیدهشدن بیشترِ سایت در نتایج جستجو باشد.
چطور رشد سئو سایت را اندازهگیری کنیم؟
برای اندازهگیریها در دنیای دیجیتال شاخصهای زیادی وجود دارد که عملکردها را پایش کرده و آنها را با زبان ریاضی برای ما مشخص میکنند. به این شاخصها معیارهای کلیدی سنجش عملکرد Key Performance Indicator یا به عبارتی “کِی پی آی KPI” گفته میشود و از آنها برای تعیین میزان پیشرفت سایت در نظر گرفته میشود که مهمترینهایشان را برایتان در ادامه بیان کردهایم:
معیار کلیکهای سایت Traffic Click
کلیکهایی که سایت از نتایج جستجو دریافت میکند و از طریق سرچ کنسول میتوان آنها را مشاهده کرد میتواند اصلیترین شاخص برای اندازهگیری رشد سایت از نظر ترافیک ورودی از گوگل باشد.
شاخصهای مرتبط میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تعداد حضور در نتایج جستجو – Impression
- نرخ کلیک – Click Through Rate; CTR
- میانگین رتبه – Avg Position
شاخص کلمات کلیدی صفحه اول
تعداد کلماتی که در صفحه اول نتایج جستجو داریم را میتوانیم با سرچ کنسول سگمنتو مشاهده کرد. با اینحال خود کلمات صفحه اول ملاک کاملی نیستند و شما یک شاخص کنترلی برای آن باید داشته باشید که میتواند تکمیلکننده کیفیت باشند. مثلا کلماتی که مقدار ایمپرشن آنها بیشتر از N باشد و به صفحه اول برسند میتوانند یک معیار برای تشخیص میزان رشد سئو باشند
میزان فروش / سرنخ Lead / تماسهای سایت و تلفنها
هر زمان ترافیک افزایش پیدا کند به دنبال آن کاربران مرتبطی باید به سایت اضافه شوند. اگر ترافیک بشدت افزایش پیدا کند اما به نسبت آن سرنخهای سایت، کاربران جدید، پرشدن فرمها و میزان فروش و… تغییری نکند یعنی ترافیک جدید کیفیت لازم را ندارد.
رشد سئو تقریبا رشدی مرتبط با درآمد سایت، فروش، تماسها، رتبه کلمات کلیدی، ترافیک ورودی، موقعیت کلی سایت در نتایج جستجو و… دارد و اگر چنین نباشد سئوی مفیدی انجام نشده است که مشتریان مرتبط را به سایت آورده باشد. بنابراین سئو بهرشکلی میتواند آمارهای مرتبط را افزایش دهد.
چه زمانی باید به سئو اهمیت بدهیم؟
زمانی که بخواهیم بیزنس ما رشد کند.
بهترین ابزارهای سئو برای ما کدام هستند؟
- گوگل سرچ کنسول
- سگمنتو سرچ کنسول
این ابزاراها بشما کمک میکند بیشتر نیازهای شما در سئو پوشش داده شود و شما هزینههای خودتان را کاهش دهید، درآمدتان را افزایش دهید و رشد کنید.