عوامل زیادی وجود دارد که باعث می شود صفحه سایت ما در صفحه اول نتایج گوگل قرار گیرد و این عوامل هر سال تغییر می کنند. گاهی عوامل و چالش های جدید به آن ها اضافه می شود و گاهی این عوامل قدیمی می شوند.
اصولا فاکتور مهم در رتبه بندی سایت برای گوگل اهمیت دارد و کارشناسان سئو آنها را به عنوان عوامل رتبه بندی سایت و سئو اشتباه می گیرند. در این مقاله شما را با 100 فاکتور مهم در رتبه بندی سایت آشنا می کنیم که می تواند به شما در این رتبه بندی کمک کند.
فاکتور های مرتبط به دامنه
1- طول عمر دامنه
بسیاری از کارشناسان سئو بر این باورند که گوگل به دامنه های قدیمی اعتماد دارد. با این حال، جان مولر، یکی از اعضای تیم گوگل، می گوید: “سن دامنه تاثیری در رتبه بندی صفحه ندارد.”
2- استفاده از کلمات کلیدی در دامنه
استفاده از کلمه کلیدی در وب سایت شما باعث افزایش رتبه سئو شما نمی شود. اما همچنان می تواند به عنوان یک سیگنال مثبت عمل کند.
3- تاریخ انقضای دامنه
از نظر گوگل دامنه هایی ارزشمند است که تاریخ انقضاء بیشتری دارند به عنوان مثال دامنه های که طول عمر 5 الی 10 سال دارند، در حالی که دامنههای پورتال (غیرقانونی) به ندرت بیش از یک سال عمر میکنند. بنابراین، تاریخ انقضای دامنه می تواند به عنوان پیش بینی کننده قانونی بودن وب سایت در آینده مورد استفاده قرار گیرد.
4- استفاده از کلمات کلیدی در ساب دامنه
MOZ می گوید که استفاده از کلمات کلیدی در زیر دامنه وب سایت شما می تواند رتبه شما را افزایش دهد.
5- تاریخچه دامنه
وبسایتهایی با ویژگیهای ناپایدار میتوانند به گوگل بگویند که تاریخچه خود را بازنشانی کند و پیوندهای آن دامنه را نادیده بگیرد. همچنین در برخی موارد می توان دامنه پنالتی را به صاحب جدید سایت منتقل کرد. (در هنگام خرید دامنه، وضعیت آن را بررسی کنید تا ببینید آیا توسط گوگل جریمه شده است یا خیر.)
7- عمومی یا خصوصی بودن اطلاعات دامنه
هر دامنه ثبت شده اطلاعات مالک دامنه را در سایت Whois ثبت می کند. این اطلاعات می تواند خصوصی یا عمومی باشد. اگر آن را عمومی کنید، همه می توانند اطلاعات را ببینند. اما خصوصی سازی داده ها گوگل را آسیب پذیر می کند. زیرا این تصور را ایجاد می کند که مالک دامنه سعی دارد چیزی را پنهان کند.
فاکتور های صفحه سایت
10- کلمه کلیدی در تگ عنوان
اگرچه این فاکتور به اندازه گذشته مهم نیست، اما همچنان یک سیگنال سئو مهم است. در زبان فارسی این عامل همچنان بسیار مهم و تاثیرگذار است!
11- عنوان متا را با کلمه کلیدی شروع کنید
MOZ دریافته است که برچسبهای عنوانی که با یک کلمه کلیدی شروع میشوند بهتر از برچسبهایی که با کلمه کلیدی ختم میشوند، عملکرد بهتری دارند.
12- کلمه کلیدی در توضیحات متا
گوگل از تگ توضیحات متا به عنوان سیگنال رتبه بندی مستقیم استفاده نمی کند. با این حال، این تگ می تواند بر نرخ کلیک تأثیر بگذارد و افزایش نرخ کلیک (CTR) به بهبود رتبه وب سایت شما کمک می کند.
13- وجود کلمه کلیدی در تگ H1
تگ های H1، بعد از تگ عنوان، تگ های دیگری هستند که ارتباط موضوع سایت را به گوگل منتقل می کنند. این تگ به گوگل می گوید که محتوای صفحه در مورد چیست.
14- تعداد کلمات کلیدی استفاده شده در متن
TF-IDF می گوید چند بار یک کلمه کلیدی خاص در کل متن ظاهر می شود. هرچه بیشتر از آن کلمه کلیدی در صفحه استفاده کنید، بهتر است. هر چه آن صفحه برای آن کلمه کلیدی رتبه بالاتری داشته باشد. گوگل احتمالاً از نسخه پیچیده TF-IDF برای بررسی این موضوع استفاده می کند.
نکته: مراقب باشید که تعداد کلمات کلیدی استفاده شده در متن بیش از حد یا غیر طبیعی نباشد.
15- طول مطالب
محتوای طولانیتر میتواند ترافیک بیشتری را پخش کند. بررسی مقالات نشان می دهد که میانگین تعداد کلمات در محتوای صفحه اول گوگل 1500 کلمه است.
16- فهرست محتوا
قرار دادن فهرست محتوا در یک مقاله می تواند به گوگل کمک کند تا محتوای صفحه شما را بهتر درک کند. می توانید در ابتدای فهرست محتوا را قرار دهید تا کاربران درک بهتری از آنچه می خوانند داشته باشند.
17- استفاده از کلمات کلیدی LSI
کلمات کلیدی LSI به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای یک صفحه را بهتر درک کنند. عبارات مرتبط در پایین صفحه نتایج جستجوی گوگل برای عبارات LSI ظاهر می شوند. وجود یا عدم وجود LSI در متن نیز به عنوان شاخص کیفیت محتوا عمل می کند.
18- کلمه کلیدی یا LSI در عنوان و توضیحات برند
درست مانند محتوای وب سایت، کلمات کلیدی LSI در متا تگ های صفحه نیز به گوگل کمک می کنند تا کلمات با معانی متفاوت را تشخیص دهد. این کلمات می توانند به عنوان سیگنال های مرتبط عمل کنند.
20- سرعت بارگذاری صفحه از طریق HTML
هم گوگل و هم بینگ از سرعت صفحه به عنوان عوامل رتبه بندی سایت استفاده می کنند. در حال حاضر، گوگل از داده های واقعی کاربران کروم برای تخمین سرعت بارگذاری استفاده می کند.
21- استفاده از AMP
در واقع AMP یک روش برای لود سریع صفحه در گوشی موبایل است که با این تکنولوژی می توایم ترافیک سایت را بهبود ببخشیم. اگرچه AMP از فاکتور رتبه بندی در لیست گوگل نیست. اما برای کمک به عملکرد بهتر وب سایت در تلفن همراه به شما کمک می کند.
22- محتوا را متناسب با نیاز کاربر تنظیم کنید
آیا محتوای یک صفحه با آنچه کاربر به دنبال آن است مطابقت دارد؟ اگر چنین است، آن صفحه ممکن است برای همان کلمه کلیدی رتبه بهتری داشته باشد.
23- الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
این الگوریتم به گوگل کمک کرده است تا فراتر از تحقیقات کلمات کلیدی عمل کند. به لطف الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل اکنون می تواند محتوای یک صفحه وب را بهتر درک کند.
24- مطالب تکراری
استفاده از محتوای یکسان در همان سایت (حتی اگر کمی آن را تمیز کنید) می تواند بر رتبه سایت شما در موتورهای جستجو تأثیر منفی بگذارد.
25- شناسایی متعارف
اگر از تگ های Canonical درست استفاده کنید (Rel = Canonical)، سایت شما توسط گوگل برای محتوای تکراری جریمه نمی شود.
26- بهینه سازی تصاویر
تصاویر موجود در محتوا، در صورت بهینه سازی مناسب، سیگنال هایی را از طریق نام فایل، متن جایگزین، عنوان، توضیحات و غیره به موتورهای جستجو ارسال می کنند.
27- مطالب جدید
الگوریتم به روز شده گوگل به نام کافئین توجه بیشتری به محتوای جدید دارد. گوگل با تاکید بر اهمیت این موضوع، تاریخ آخرین به روز رسانی صفحه را در نتایج جستجوی خود نمایش می دهد.
28- به روز رسانی متن محتوا
ویرایش و اصلاح متون قدیمی می تواند به شما در ایجاد محتوای جدید کمک کند. افزودن یا حذف یک یا چند بخش از محتوا تأثیر بیشتری نسبت به تغییر ترتیب چند کلمه یا تصحیح خطا دارد.
29- تاریخ به روز رسانی صفحه
صفحه مورد نظر شما هر چند وقت یک بار به روز می شود؟ روزانه، هفتگی یا هر 5 سال یکبار؟ به روز رسانی منظم صفحات در تمدید محتوا نقش دارد که می تواند تاثیر مثبتی بر سئوی سایت نیز داشته باشد.
30- کلیدواژه های مهم
وقتی یک کلمه کلیدی در 100 کلمه اول محتوای یک صفحه ظاهر می شود، می تواند به رتبه بهتر آن محتوا در گوگل کمک کند. به طور کلی توصیه می شود حداقل یک بار از کلمه کلیدی در پاراگراف اول استفاده کنید.
31- استفاده از کلمات کلیدی در تگ های H2، H3 و…
ممکن است فکر کنید که استفاده از یک کلمه کلیدی در زیر عنوان های H2 و H3 تاثیر زیادی بر سئو سایت شما ندارد. اما جان مولر می گوید:
“این تگ های عنوان HTML به ما کمک می کنند تا ساختار صفحه را بهتر درک کنیم.”
32- کیفیت لینک های خروجی
بسیاری از کارشناسان سئو بر این باورند که لینک دادن به سایت های معتبر باعث می شود که گوگل بیشتر به سایت آنها اعتماد کند و اعتبار بیشتری به آنها بدهد. این کاملا درست است و در مطالعه ای که اخیرا منتشر شده تایید شده است.
33- سوال لینک های خروجی
گوگل ممکن است از محتوای صفحاتی که به آنها پیوند می دهید به عنوان سیگنال مرتبط استفاده کند. به عنوان مثال، اگر صفحه ای در مورد اتومبیل دارید و به صفحه ای در مورد یک فیلم پیوند می دهید، ممکن است گوگل این تصور را داشته باشد که صفحه شما درباره یک فیلم در مورد اتومبیل است نه در مورد خود اتومبیل.
34- محتوا نویسی و دستور زبان
چسبیدن به دستور زبان و نوشتن صحیح سیگنالی برای تعیین کیفیت محتوا است.
35- استفاده از محتوای یونیک
آیا محتوای مورد استفاده در صفحه خود را خودتان ایجاد کردید؟ به یاد داشته باشید که اگر محتوای سایت های دیگر را کپی کنید، احتمالا گوگل شما را جریمه می کند و هرگز آن صفحه را ایندکس نمی کند.
36- بهینه سازی تلفن همراه
الگوریتم Mobilgeddon گوگل زمانی عمل می کند که صفحات شما برای موبایل بهینه شده باشند. زمانیکه که شما چیزی را با موبایلتان در گوگل سرچ کنید، گوگل ابتدا سایت های موبایل فرندلی را به شما نمایش خواهد داد.
37- قابلیت استفاده از تلفن همراه
اگر کاربران بتوانند به راحتی از طریق تلفن همراه خود به وب سایت شما دسترسی داشته باشند و از خدمات شما استفاده کنند، با الگوریتم موبایل اول گوگل رتبه بهتری خواهند داشت.
38- مطالب اضافی مفید
طبق دستورالعملهای رتبهبندی در دسترس عمومی گوگل، محتوای مفید اضافی نشانگر کیفیت صفحه (و در نتیجه رتبهبندی گوگل) است. مبدل های ارز، ماشین حساب های نرخ وام و فرمول های تعاملی نمونه هایی از محتوای اضافی هستند.
39- تعداد لینک های خروجی
اگر از تعداد زیادی لینک های خارجی اگر فالو باشد زیاد استفاده کنید، ممکن است رتبه سایت شما کاهش یابد.
40- محتوای چند رسانه ای
عکسها، فیلمها و سایر عناصر چندرسانهای میتوانند نشانهای از محتوای با کیفیت باشند.
41- تعداد لینک های داخلی صفحه
تعداد لینک های داخلی در یک صفحه نشان دهنده اهمیت آن نسبت به سایر صفحات سایت است.
42- کیفیت لینک های داخلی در صفحه
لینک دادن به صورت داخلی، استفاده از صفحاتی که رتبه بالایی دارند، لینک دادن از صفحه ای بدون پیج رنک یا با رتبه ضعیف تاثیر منفی بر سئوی آن صفحه خواهد داشت.
توجه: برای اینکه اهمیت هر صفحه را بدانید می توانید دو معیار رتبه بندی و تعداد ورودی های هر صفحه را در نظر بگیرید.
43- لینک های خراب
وجود لینک های شکسته زیاد در یک صفحه می تواند نشانه ای از نادیده گرفته شدن یا رها شدن سایت باشد. سند دستورالعمل های رتبه بندی گوگل از لینک های شکسته برای ارزیابی کیفیت صفحه اصلی استفاده می کند.
44- میزان خوانایی
شکی نیست که گوگل خوانایی صفحات وب را ارزیابی می کند. گوگل اغلب آماری از سطح خوانایی یک صفحه به شما می دهد، اما مشخص نیست که از این اطلاعات برای چه استفاده می کند.
45- پیوندهای وابسته
خود پیوند احتمالاً تأثیری بر وب سایت شما ندارد. اما اگر تعداد بیشتری وجود داشته باشد، الگوریتم گوگل ممکن است به سایر شاخصهای کیفیت توجه بیشتری داشته باشد تا مطمئن شود که شما یک سایت وابسته نیستید.
46- خطا در کد نویسی
خطاهای زیاد HTML یا کدنویسی نامرتب می تواند نشانه ای از یک وب سایت بی کیفیت باشد. البته بحث در این زمینه زیاد است! بسیاری از کارشناسان سئو بر این باورند که صفحات با کدنویسی مناسب رتبه بهتری در گوگل خواهند داشت.
47- اعتبار دامنه
اگر همه چیز در دو صفحه یکسان باشد، صفحه ای که دارای اعتبار دامنه بالاتر است، رتبه بهتری نسبت به صفحه با اعتبار دامنه پایین تر خواهد داشت.
48- PageRank صفحه
PageRank هر صفحه واقعاً بر سئوی سایت شما تأثیر نمی گذارد، اما صفحاتی که اعتبار صفحه بیشتری دارند معمولاً در گوگل رتبه بهتری دارند.
49- URL
URL های خیلی طولانی می توانند باعث شوند که ربات های گوگل شما را به خوبی نبینند. چندین مطالعه صنعتی نشان داده اند که URL های کوتاه تر در نتایج جستجوی گوگل بهتر عمل می کنند.
50- دسته بندی صفحات
یکی از مهم ترین سیگنال های گوگل دسته بندی صفحات است همین موضوع باعث می شود صفحات در یک دسته از نظر گوگل رتبه بهتری داشته باشند.
51- استفاده از کلمات کلیدی در آدرس صفحات
وجود کلمه کلیدی در URL نیز یکی از سیگنال های مرتبط است. گوگل این را یک عامل رتبه بندی بسیار کوچک می نامد.
52- استفاده از لیست های شماره دار و بولت ها
بولت و لیستهای شمارهدار محتوا را کاربرپسندتر میکنند. این به بهبود خوانایی، افزایش زمان در صفحه و در نهایت افزایش رتبه شما در گوگل کمک می کند.
53- استفاده از مترادف کلمات کلیدی
اگر یک صفحه برای چندین کلمه کلیدی مختلف رتبه بندی کند، به گوگل نشان می دهد که محتوای با کیفیت بالایی دارد. گوگل به وضوح تکرار کرده است که سایت هایی را جستجو می کند که بسیاری از کاربران برای جستجوهای مشابه از آنها استفاده می کنند.
54- طول عمر صفحه
اگرچه گوگل محتوای تازه را دوست دارد، اما صفحات قدیمی که به طور منظم به روز می شوند می توانند عملکرد بهتری نسبت به صفحات جدیدتر داشته باشند.
55- سایت های کاربر پسند
اگر صفحه شما از کیفیت خوبی برخوردار باشد، محتوای اصلی شما خوب به نظر می رسد و این در نهایت بر رتبه سایت شما تأثیر می گذارد.
56- دامنه های پارک شده
هنگامی که یک وب سایت با چندین دامنه مختلف باز می شود، به آن دامنه پارک شده می گویند. گوگل در سال 2011 به روز رسانی را ارائه کرد که در آن دامنه های پارک شده معمولاً رتبه پایین تری دارند.
57- مطالب مفید
گوگل می تواند بین محتوای «مفید» و «باکیفیت» تمایز قائل شود. برای کسب رتبه بهتر در گوگل باید روی این دو عنصر تمرکز کنید.
58- معماری سایت
اگر سایت شما طرح بندی خوبی داشته باشد، به گوگل کمک می کند تا محتوای شما را بر اساس موضوع سازماندهی کند. همچنین می تواند به ربات های گوگل کمک کند تا به تمام صفحات سایت شما دسترسی پیدا کرده و ایندکس کنند.
59- به روز رسانی صفحه
بسیاری از سئوکاران معتقدند که به روز رسانی یک وب سایت، به خصوص زمانی که محتوای جدید اضافه می شود، یکی از ویژگی های جدید کل وب سایت است. با این حال، گوگل اخیرا استفاده از «فرکانس رندر محتوا» را در الگوریتم خود رد کرده است.
مطالعه بیشتر: آشنایی با جدید ترین الگوریتم های گوگل
60- وجود نقشه وب یا نقشه وب
نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند صفحات شما را راحت تر و دقیق تر فهرست بندی کنند. با این حال، گوگل اخیرا اعلام کرده است که نقشه سایت HTML برای سئو مفید نیست.

61- کار درست و دقیق در محل
مشکلات نگهداری سایت یا سرور اغلب می تواند بر رتبه شما تأثیر بگذارد و اگر اشتباه شود، ممکن است صفحات شما ایندکس نشوند.
62- موقعیت جغرافیایی سرور
به عنوان مثال، اگر وب سایت های ایرانی از سرورهای واقع در ایران استفاده کنند، رتبه بهتری از گوگل می گیرند.
63- گواهی SSL
گوگل تایید کرده است که از HTTPS به عنوان سیگنال رتبه بندی استفاده می کند.
64- E-A-T
این سه حرف مخفف «تخصص، اعتبار و اعتماد» هستند. گوگل برای سایت هایی با سطح E-A-T بالاتر (به ویژه سایت هایی که محتوای مرتبط با سلامت منتشر می کنند) رتبه بالاتری خواهد داشت.
65- اطلاعات متا سایت تکراری
اگر اطلاعات متا وب سایت شما تکراری باشد، می تواند بر روی دید همه صفحات وب سایت تأثیر منفی بگذارد.
66- استفاده از آرد سوخاری
این پیمایش یک سبک معماری وب کاربر پسند است که به کاربران (و موتورهای جستجو) کمک می کند تا بدانند در کجای سایت قرار دارند.
گوگل می گوید: “جستجوی گوگل از کلیدهای خرده نان در بدنه یک صفحه وب برای سازماندهی اطلاعات آن صفحه و نتایج جستجو استفاده می کند.”
67- معماری سایت
اگر سایت شما معماری خوبی داشته باشد، به گوگل کمک می کند تا محتوای شما را بر اساس موضوع سازماندهی کند. همچنین به ربات های گوگل کمک می کند تا به تمام صفحات سایت شما دسترسی پیدا کرده و ایندکس کنند.
68- بروز رسانی سایت
بسیاری از کارشناسان سئو بر این باورند که به روز رسانی یک وب سایت – به خصوص زمانی که محتوای جدید اضافه می شود – عاملی برای تازه نگه داشتن کل سایت است. با این حال، گوگل اخیرا استفاده از «فرکانس ارسال محتوا» را در الگوریتم خود متوقف کرده است.
69- داشتن نقشه سایت
نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند صفحات شما را راحت تر و دقیق تر فهرست بندی کنند. با این حال، گوگل اخیرا اعلام کرده است که نقشه سایت HTML برای سئو مفید نیست.
70- عملکرد صحیح و دقیق سایت
خرابی های زیاد به دلیل تعمیر و نگهداری وب سایت یا مشکلات سرور می تواند به رتبه بندی شما آسیب برساند و در صورت عدم تصحیح، ممکن است صفحات شما ایندکس نشوند.
71- موقعیت جغرافیایی سرور
به عنوان مثال، اگر وب سایت های ایرانی از سرورهای واقع در ایران استفاده کنند، رتبه بهتری از گوگل می گیرند.
72- گواهی SSL
گوگل تایید کرده است که از HTTPS به عنوان سیگنال رتبه بندی استفاده می کند.
73- سابقه جستجوی کاربر
دنباله جستجو بر نتایج جستجوهای بعدی شما تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، اگر عبارت «نظرات» و سپس «توستر» را جستجو کنید، Google سایتهای بررسی توستر بیشتری را در صفحه نتایج جستجوی شما نشان میدهد.
74- قابلیت استفاده از سایت
سایتی که استفاده یا پیمایش آن دشوار است می تواند به طور غیرمستقیم با کاهش زمان در سایت، صفحات مشاهده شده و افزایش نرخ پرش به رتبه سایت شما آسیب برساند.
75- استفاده از گوگل آنالیتیکس و کنسول جستجوی گوگل
برخی از افراد متوجه می شوند که نصب این دو برنامه در سایت خود می تواند نمایه سازی صفحات سایت آنها را بهبود بخشد. این ابزارها می توانند با ارائه اطلاعات لازم به گوگل به طور مستقیم بر روی رتبه بندی نتایج تاثیر بگذارند. البته گوگل هنوز این موضوع را به وضوح تایید نکرده است.
76- نظر کاربر / محبوبیت و اعتبار سایت
احتمالاً شهرت سایتی مانند digikala.com نقش مهمی در الگوریتم گوگل دارد. اگر بسیاری از کاربران سایت یا نام تجاری را جستجو کنند، گوگل متوجه می شود که این سایت ها محبوب و معتبر هستند.
عوامل مرتبط با بک لینک
77- تعداد دامنه های لینک دهنده
تعداد دامنه هایی که به آنها لینک می دهید یکی از فاکتور مهم در رتبه بندی سایت در الگوریتم گوگل است و تاثیر بسزایی در موقعیت سایت شما در صفحه نتایج جستجو دارد.
78- دریافت لینک از آی پی های مختلف
هنگامی که آدرس های IP مختلف به سایت شما متصل می شوند و شما را تبلیغ می کنند. گوگل بیشتر به این صفحه اعتماد می کند و رتبه آن را افزایش می دهد.
79- تعداد صفحات لینک شده
تعداد کل پیوندهای صفحات شما (حتی از یک دامنه) می تواند بر رتبه شما تأثیر بگذارد.
80- انکر تکست بک لینک
همانطور که در توضیح الگوریتم اصلی گوگل ذکر شد، استفاده از انکر تکست کمک می کند تا موضوع صفحه لینک شده در یک نگاه واضح شود. اکنون متن های لنگر نسبت به قبل اهمیت کمتری دارند (و اگر بیش از حد از یک کلمه استفاده کنید، به عنوان یک سیگنال هرزنامه عمل می کند). اما همچنان می تواند به گوگل نشان دهد که محتوای آن صفحه در مورد چیست.
81- تگ Alt (برای پیوندهای تصویر)
متن جایگزین یا تگ Alt به عنوان متن لنگر برای تصاویر عمل می کند.
82- اعتبار دامنه لینک دهنده
اعتبار دامنه لینک دهنده می تواند نقش مستقلی در ارزش یک لینک داشته باشد و به افزایش رتبه سایت کمک کند.

83- گرفتن بک لینک از رقبا
دریافت لینک از صفحات دیگر در همان SERP می تواند مهمتر از افزایش رتبه صفحه برای آن کلمه کلیدی باشد (زیرا موضوعات موجود در صفحات بسیار مرتبط هستند).
84- دریافت بک لینک از سایت های موجود در حوزه شما
نظرات زیادی در مورد این موضوع وجود دارد با این حال بسیاری از کارشناسان سئو معتقدند اگر بک لینک از سایت های حوزه خود نداشته باشید گوگل به شما اعتماد نخواهد کرد.
85- بک لینک از سایت های مخرب (مزرعه لینک)
این بک لینک ها می توانند به وب سایت شما آسیب بزنند. سایت هایی که به عنوان مزرعه لینک شناخته می شوند، از ابتدا برای ایجاد لینک ساخته شده اند، اما برای گوگل ارزشی ندارند.
86- پست مهمان
در حالی که پیوندهای پست های مهمان هنوز ارزشمند هستند، احتمالاً به اندازه پیوندهای واقعی قوی نیستند (به علاوه، تعداد زیادی پست مهمان می تواند سایت شما را مسدود کند).
87- استفاده از لینک های تبلیغاتی
طبق گفته گوگل، تبلیغات باید پیوندها را دنبال کند که از ویژگی rel=sponsored استفاده کند. با این حال، گوگل می تواند لینک هایی را که تبلیغات را دنبال می کنند شناسایی و فیلتر کند.
88- اعتبار صفحه اصلی
دریافت بک لینک از صفحه اصلی وب سایت شما تأثیر بسزایی در رتبه بندی سایت شما دارد. زیرا چنین لینکی بدون شک بسیار ارزشمند است.
89- لینک های Nofollow
لینک های Nofollow یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در سئو هستند. گوگل این را برای گفتن دارد: “ما معمولاً پیوندهای nofollow را دنبال نمی کنیم.”
همین جمله نشان می دهد که گوگل می تواند این لینک ها را بررسی کند. استفاده متوسط از لینک های nofollow نشان می دهد که لینک سازی طبیعی است.
90- تنوع در بک لینک ها
اگر بسیاری از بک لینک های شما یک منبع واحد دارند، این می تواند نشانه اسپم باشد. از طرفی لینک های دریافتی از منابع مختلف نشانه ای از لینک سازی طبیعی هستند. گوگل به این موضوع اهمیت زیادی می دهد، بنابراین سعی کنید لینک های خود را متنوع نگه دارید.
91- اتصال به انجمن
لینک های اسپم زیادی در سایت های انجمن وجود دارد، بنابراین گوگل می تواند ارزش لینک های انجمن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
92- تعداد کلمات محتوای لینک شده
دریافت لینک از یک پست 1000 یا 2000 کلمه ای ارزشمندتر از دریافت لینک از یک پست 25 یا 50 کلمه ای است.
93- کیفیت لینک دادن به مطالب
لینک هایی که از محتوای بی ارزش و کپی شده می آیند به اندازه لینک های محتوای خوب به گوگل ارزش ندارند.
عوامل مرتبط با روابط کارکنان
94- الگوریتم RankBrain
Rankbrain الگوریتم هوش مصنوعی گوگل است. بسیاری بر این باورند که هدف اصلی آن اندازه گیری نحوه تعامل کاربران با نتایج جستجو و رتبه بندی نتایج بر اساس آن است.
95- نرخ کلیک ارگانیک برای کلمه کلیدی
به گفته گوگل، صفحاتی که کلیک های بیشتری در CTR دریافت می کنند، به احتمال زیاد در صفحه نتایج موتور جستجو برای آن کلمه کلیدی خاص رتبه بهتری دارند.
96- نرخ کلیک ارگانیک برای همه کلمات کلیدی
نرخ کلیک ارگانیک یک سایت برای همه کلمات کلیدی که برای آنها رتبه بندی می کند می تواند بر اساس تعامل کاربر بهبود یابد.
97- میزان پرش
همه کارشناسان سئو و افرادی که در این زمینه کار می کنند در مورد نرخ پرش و مسائل مربوط به آن اتفاق نظر ندارند. اما گوگل می تواند از آن برای سنجش کیفیت وب سایت استفاده کند. به گفته گوگل، اگر کاربران به سرعت صفحه را ترک کنند، آن صفحه حتما مشکل دارد. همچنین نتایج مطالعه SEMRush نشان داد که بین نرخ پرش و رتبه بندی گوگل رابطه وجود دارد.
98- تردد مستقیم
گوگل تایید کرده است که از داده های گوگل کروم برای تعیین تعداد بازدیدکنندگان سایت و زمان بازدید از آن استفاده خواهد کرد. سایت هایی با ترافیک مستقیم بیشتر نسبت به سایت هایی با ترافیک مستقیم کمتر از کیفیت بالاتر و محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. در واقع، مطالعه SEMRush که در بالا به آن اشاره کردیم، ارتباط معناداری بین ترافیک مستقیم و رتبه بندی گوگل پیدا کرد.
99- تعداد نظرات
صفحاتی که تعداد نظرات زیادی دارند، شاخص های تعامل کاربر و کیفیت محتوای آن صفحه را در اختیار گوگل قرار می دهند. اخیراً یکی از کارمندان گوگل گزارش داده است که نظرات می توانند تأثیر زیادی بر رتبه وب سایت داشته باشند.
100- زمان توقف در صفحه
گوگل به “زمان اقامت” کاربر در صفحه توجه زیادی می کند. زمان ماندن به معنای مدت زمانی است که کاربر هنگام بازدید از سایت شما از صفحه نتایج جستجوی گوگل در صفحه شما باقی می ماند. این گزینه گاهی اوقات به عنوان کلیک طولانی در مقابل کلیک کوتاه نامیده می شود. به طور خلاصه: گوگل زمانی را که افراد در صفحه شما صرف می کنند اندازه گیری می کند. هرچه زمان بیشتری را صرف کنید، رتبه صفحه شما بالاتر خواهد بود.
سخن آخر
در «پادشاه بودن» محتوا شکی نیست! اما برای دیده شدن بهتر محتوای خود و کسب رتبه بالاتر در صفحه نتایج موتورهای جستجو، باید نکات مختلف از جمله فاکتور مهم در رتبه بندی سایت را دنبال کنید. توجه به فاکتورهای دامنه، فاکتورهای سایت و برند، و همچنین فاکتورهای هرزنامه داخل و خارج سایت به شما کمک می کند تا ترافیک ارگانیک بیشتری داشته باشید، نرخ کلیک را افزایش دهید و باعث شود گوگل شما را بیشتر دوست داشته باشد!