آشنایی با جدید ترین الگوریتم های گوگل

فهرست مطالب

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

تکنیک های سئو وبسایت ها دائما در حال تغییر هستند، به همین دلیل است که SEO برای وب سایت شما در سال 2022 بسیار متفاوت از سال 2010 خواهد بود، زیرا الگوریتم های موتورهای جستجو به طور مداوم به روز می شوند تا بهترین نتایج را برای نیازها و خواسته های شما ارائه دهند.

در این حین که گوگل در حال بروزرسانی الگوریتم های خود می باشد، الگوریتم های جدیدی را هم معرفی می کند که هر کدام وظیفه خاصی دارند. در ادامه به معرفی مهم ترین الگوریتم های گوگل خواهیم پرداخت.

الگوریتم گوگل چیست؟

الگوریتم های گوگل سیستم های پیچیده ای هستند که به یافتن و رتبه بندی مرتبط ترین صفحات برای عبارت جستجو کمک می کنند. در واقع، کل سیستم رتبه بندی گوگل از چندین الگوریتم تشکیل شده است که هر کدام چندین فاکتور مختلف درون صفحه یا خارج از صفحه را در نظر می گیرند.

مهم ترین الگوریتم های گوگل

به طور کلی آپدیت های گوگل به دو دسته آپدیت های اصلی و آپدیت های جزئی تقسیم می شوند. این پیشرفت های کوچک گاهی اوقات چندین بار در روز اتفاق می افتد، اما تأثیر آنها برای ما کافی نیست که متوجه تغییر قابل توجهی شویم.

از طرفی تغییرات اساسی در الگوریتم موتور جستجوی گوگل هر ساله اتفاق می افتد و آنقدر سر و صدا ایجاد می کند که حتی گوگل نیز آپدیت جدید را می پذیرد و نامی برای آن انتخاب می کند. از آنجایی که بسیاری از الگوریتم های اولیه گوگل به نام حیوانات نامگذاری شده اند، بسیاری آن را باغ وحش مجازی گوگل می نامند.

در ادامه لیستی از الگوریتم های گوگل را با هم بررسی و توضیحاتی در مورد برخی از آنها می خوانیم.

  • الگوریتم PageRank
  • الگوریتم رقص گوگل
  • Google Sandbox
  • الگوریتم کافئین
  • الگوریتم پاندا
  • الگوریتم پنگوئن
  • الگوریتم EMD
  • الگوریتم گورخر
  • الگوریتم مرغ مگس خوار
  • الگوریتم کبوتر
  • الگوریتم MUM

• (Page Rank-Algorithm) الگوریتم پیج رنک گوگل 

در پایان قرن بیستم، گوگل تصمیم گرفت الگوریتم جدیدی را معرفی کند که با آن می‌توان سایت‌ها را رتبه‌بندی کرد. Page Rank یکی از اولین الگوریتم های گوگل است.

در ابتدا، الگوریتم لینک های ارائه شده دامنه یا صفحه را بررسی می کند و بر این اساس سایت ها با لینک های معتبر در رتبه های بالاتر قرار می گیرند. به تدریج گوگل، الگوریتم PageRank را توسعه داد تا از ایجاد بک لینک پولی جلوگیری کند.

• (Google Dance) الگوریتم رقص گوگل

گوگل ممکن است چندین بار وب سایت ها و صفحات جدیدی را در صفحه نتایج قرار دهد، رفتار کاربر را در آنها اندازه گیری کند و صفحات جدید را بر اساس کلیک ها، مدت زمانی که کاربران در صفحه می مانند و رفتار کلی کاربر رتبه بندی کند.

گاهی اوقات Google Dance ممکن است برای صفحه ای اتفاق بیفتد که به تازگی ایجاد نشده است. دلیل آن می تواند این باشد که گوگل به تازگی به این صفحه توجه کرده و به آن فرصتی می دهد تا موقعیت بهتری کسب کند.

• (Google Sandbox) الگوریتم سند باکس 

اگر سایت شما جدید است، ممکن است خود را در سندباکس گوگل بیابید. هدف اصلی Google Sandbox جلوگیری از رتبه بندی صحیح صفحات شما در ابتدای خزیدن صفحه است.

دلیل آن این است که محتوای صفحات شما به اندازه سایر صفحات در SERP مرتبط نیست و ممکن است هرزنامه باشد. در نتیجه برای اطمینان از صحت محتوا مدتی آن را در سند باکس قرار می دهد.

نکته: این ویژگی گوگل هرگز به طور رسمی تایید نشده است، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این الگوریتم وجود دارد و بر نتایج رتبه بندی تاثیر می گذارد.

• (Caffeine Algorithm) الگوریتم کافئین 

در سال 2009، گوگل اعلام کرد که الگوریتم کافئین یکی از مهم ترین الگوریتم ها در موتورهای جستجو است. چندین ماه طول کشید تا گوگل به طور کامل آماده کند و در نهایت در سال 2010 به طور رسمی به بازار عرضه شد.

کار الگوریتم کافئین در واقع یک سیستم نمایه سازی سایت جدید بود. قبل از آن، ربات‌های گوگل فقط به محتوای تازه و جدید اهمیت می‌دادند و سایت‌ها برای هدف‌گیری مجدد محتوای قدیمی تلاش می‌کردند.

الگوریتم کافئین به طور مستقیم بر رتبه بندی سایت ها تأثیر نمی گذارد. اما با تغییری که ایجاد کرد، سایت هایی که محتوای قدیمی خود را به روز می کنند، در رتبه بهتری قرار خواهند گرفت.

• (Panda Algorithm) الگوریتم پاندا 

در سال 2011 الگوریتم پاندا راه اندازی شد. اگرچه گوگل سال ها پیش این سرویس را ارائه کرد، اما پاندا اولین الگوریتمی بود که به طور رسمی در دنیای مدرن سئو پیاده سازی شد. این الگوریتم در سال 2016 به الگوریتم اصلی اضافه شد و در نتیجه به طور مداوم در حال اجرا و آزمایش صفحات وب است.

هدف این الگوریتم کاهش رتبه وب سایت هایی است که محتوای بی کیفیت تولید می کنند. به طور کلی، همه الگوریتم ها سعی می کنند سایت های اسپم را شناسایی و حذف کنند تا نتایج جستجوی گوگل کارآمدتر شود.

اکثر مواردی که می توان با استفاده از این الگوریتم منجر به پنالتی شود محتوای تکراری یا سرقت ادبی است. سعی کنید محتوای منحصر به فرد و اصلی بنویسید. الگوریتم پاندا بیشتر بر روی فاکتورهای (on-page) صفحه تمرکز می کند و ارتباط جستجوی کاربر را با موضوع کلی صفحه می سنجد. این الگوریتم گوگل بسیار حساس است و با این دو مورد برخورد می کند:

1. وب سایت صرفاً به منظور پیوند دادن (لینک دادن) به وب سایت های دیگر ایجاد شده است. (وب سایت وابسته)
2. سایت هایی با محتوای بسیار کوتاه

الگوریتم پاندا
هدف الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا همچنین می تواند محتوای کم حجم را تشخیص دهد. از نظر تعداد کلمات در صفحه یا لینک های ارائه شده اگر محتوای کمی وجود دارد بهتر است آن صفحه را بروزرسانی و محتوای خوب برای آن بنویسید.

یکی دیگر از مشکلاتی که گوگل می تواند شما را در محتوای خود جریمه کند، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی است. این به تنهایی می تواند سایت شما را اسپم کند و رتبه شما را در نتایج گوگل کاهش دهد.

• (Penguin Algorithm) الگوریتم پنگوئن 

الگوریتم پنگوئن توسط گوگل برای تعیین کیفیت لینک های ارائه شده در یک صفحه معرفی شد. این الگوریتم که چندین بار به روز شده است می تواند به بهبود رتبه سایت یا جریمه سایت هایی که دارای لینک های مخرب و پولی هستند کمک کند.

وقتی گوگل اعلام کرد که بک لینک ها می توانند تاثیر مثبتی بر رتبه بندی داشته باشند، برخی از سایت ها شروع به ساخت یا خرید بک لینک های مصنوعی کردند.

گوگل الگوریتم پنگوئن را برای مدیریت این عملیات راه اندازی کرد با این به‌روزرسانی موتور جستجوی گوگل، صفحاتی که این قسمت را نقض می کنند از صفحه نتایج جستجو حذف می شوند. در بهترین حالت، با کاهش افت رتبه رو به رو خواهید شد.

آخرین آپدیت در سال 2016 و در این زمان برای بررسی بک لینک های هر صفحه و در صورت وجود تخلف صفحه لندینگ جریمه خواهد شد. از آنجایی که عملکرد هر یک از صفحات بر رتبه وب سایت تأثیر می گذارد، کاهش رتبه یا جریمه یک یا چند صفحه می تواند بر کل وب سایت تأثیر منفی بگذارد.

•  EMD (Exact Match Domain)

الگوریتمی به نام Exact Domains برای اولین بار در سال 2012 رونمایی شد که این الگوریتم در 10 سال گذشته بارها به روز شده است و هدف اصلی آن حذف سایت هایی است که بر روی اسپم اجرا می شوند و محتوای بد ارائه می دهند.

وب سایت هایی که محتوای بی کیفیت تولید می کنند و نمی توانند نیازهای مخاطبان خود را برآورده کنند و برای آنها ارزش ایجاد کنند بیشتر از سایر وب سایت ها با این الگوریتم در تضاد هستند.

• (Zebra Algorithm) الگوریتم گورخر 

این الگوریتم در واقع آپدیت الگوریتم هسته مرکزی است که در سال 2013 ایجاد شد. یکی از نمایندگان گوگل با پدیده عجیبی روبرو شد. با نگاهی به نتایج جستجو، او فروشگاه عینک را در بالای گوگل دید که هیچ شباهتی به فروشگاه نداشت.

بعد از به روز رسانی الگوریتم Zebra، تمرکز این الگوریتم بر این بود فروشگاهی که خدمات بی کیفیت ارائه می کند از نتایج گوگل حذف یا با افت رتبه مواجه می شدن. الگوریتم Zebra هشدار بسیار مناسبی برای وب سایت های فروشگاهی بود که بدون در نظر گرفتن کاربر و نیاز او فعالیت می کنند و خدمات بی کیفیتی ارائه می دهند.

• (Hummingbird Algorithm) الگوریتم مرغ مگس خوار 

گوگل الگوریتم مرغ مگس خوار را برای جستجوی صوتی ایجاد کرد و هر چه زمان می گذرد و دستگاه های بیشتری به تشخیص صدا مجهز می شوند، اهمیت آن بیشتر می شود. بر این اساس، مرغ مگس خوار به کل جستجو نگاه می کند، نه کلمات جداگانه. از آنجایی که این ممکن است به دلایلی مانند اشتباه تایپی باشد، می توان عبارتی را جستجو کرد که کاربر انتظارش را ندارد. اما با کمک این الگوریتم، گوگل می تواند نتایجی را ارائه دهد که با وجود اشتباه تایپی با هر آنچه که در ذهن کاربر بوده تطابق دهد.

اگر مقاله سئوی خود را برای الگوریتم گوگل بهینه سازی می کنید، علاوه بر کلمات کلیدی، از مترادف ها نیز استفاده خواهید کرد. متن باید خوب نوشته و خوب خوانده شود.

• (Pigeon Algorithm) الگوریتم کبوتر 

پس از مرغ مگس خوار در سال 2014 الگوریتم کبوتر متولد شد. تمرکز این الگوریتم بر روی سئو محلی است علاوه بر اینکه بر صفحات نتایج اثر می گذارد، توجه ویژه ای به نقشه گوگل داشته و نتایج نزدیکی را برای کاربران نمایش می دهد.

الگوریتم کبوتر 
کاربرد الگوریتم کبوتر

الگوریتم MUM (الگوریتم مدل یکپارچه) 

همانطور که از نامش پیداست، این الگوریتم می تواند چندین کار را همزمان انجام دهد. برخلاف سایر الگوریتم‌ها که وظایف را تک تک انجام می‌دهند، الگوریتم MUM چندین کار را با هم انجام می دهد. به عبارت دیگر، می تواند متن را بخواند. درک مفهوم و تقویت توانایی با ویدئو و صدا به طور همزمان انجام دهد. به بیش از 75 زبان زنده دنیا مسلط است تا بتواند اطلاعات را به درستی دریافت کند و به سوالات پیچیده کاربران پاسخ دهد.

سخن آخر

الگوریتم‌های گوگل از یک سو می‌توانند وب‌سایت‌ها را جریمه یا افت رتبه دهند، اما این تنها زمانی است که وب سایت ها قوانین را زیر پا بگذارند. در بیشتر موارد، این الگوریتم ها به کاربران کمک کرده اند.

این الگوریتم های موتورهای جستجو هستند که باعث بهبود ارائه نتایج جستجو، ایجاد رقابت بین وب سایت ها و افزایش کیفیت محتوای ایجاد شده در وب سایت ها شده اند.

اگر صاحب یک وب سایت هستید و می خواهید کاربران بیشتری را به سایت خود جذب کنید، باید سایت خود را طبق الگوریتم های گوگل سئو کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود. اگر شما هم نظری دارید می توانید در قسمت دیدگاه های سایت سگمنتو با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست مطالب

خبرنامه‌مون رو سفت بچسبین حتما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه‌مون عضو بشین

برای رشد سایت‌تون بهترین‌هارو بدست‌تون می‌رسونیم

Facebook
Twitter
LinkedIn

دوست گوگل باشید و در نتایج بدرخشید؛ با ابزارهای سئو سگمنتو

ثبت سایت در گوگل

با ثبت سایت خودتان در سگمنتو می‌توانید در نتایج گوگل دیده شوید. سگمنتو با استفاده از دسترسی‌های رسمی اقدام به ثبت سایت شما در گوگل می‌کند و وب‌سایت‌تان را در نتایج می‌بینید.

سرچ کنسول + سگمنتو

پرقدرت و هوشمندانه عمل کنید. با اتصال سرچ کنسول به پنل سگمنتو می‌توانید داده‌های زیادی را بفارسی مشاهده کنید و از امکانات فوق‌العاده سگمنتو برای افزایش ترافیک سایت و رنک کلمات بهره ببرید.

استراتژی سئو و تولید محتوا

با ثبت سایت خودتان در سگمنتو می‌توانید در نتایج گوگل دیده شوید. سگمنتو با استفاده از دسترسی‌های رسمی اقدام به ثبت سایت شما در گوگل می‌کند و وب‌سایت‌تان را در نتایج می‌بینید.

حسِ اونـــی که 9بــــرابــر بـیـشـتر می‌فروشه چیه؟

با کد تخفیف "استارتر" خودت تجربه‌اش کن